Maak kennis met financieel specialist Edwin Zimmerman

Edwin Zimmerman, van huis uit financieel specialist en politicoloog, en inmiddels ervaren interim-manager, interim-directeur, adviseur en programmaleider van grote projecten op het gebied van bedrijfsvoering in de publieke sector. Ik begeleid organisaties bij structurele veranderingen en verbeteringen en breng de organisatie en haar medewerkers rust, trots, overzicht en duidelijkheid.

Om de beleidsdoelstellingen te behalen, neem ik enerzijds mijn gestructureerde en anderzijds mijn flexibele en mensgerichte aanpak mee. Want al ben ik sterk met cijfers, de mensen staan voor mij centraal. Ik denk en handel altijd vanuit het geheel en in het belang van de hele organisatie. Hiervoor scheid ik bijzaken van hoofdzaken en ga ik terug naar de essentie. Daarbij hecht ik waarde aan integriteit, betrouwbaarheid en onderling vertrouwen.

Dankzij mijn verbeeldingskracht en analysevaardigheden weet ik ook ingewikkelde zaken eenvoudig te presenteren. Ik streef naar een efficiëntere inzet van middelen en een hogere kwaliteit van de bedrijfsvoering, en beperk daarbij de risico’s voor het bestuur en de directie. De medewerkers en andere belanghebbenden, zoals de raad van toezicht en de ondernemingsraad, betrek ik intensief bij het proces en geef ik vertrouwen. Zo zorg ik voor een concreet resultaat waarmee de hele organisatie verder kan.

Mijn achtergrond en ervaring

Als nazaat van Eise Eisinga voel ik trots voor zijn werk, dat nog steeds actueel en zichtbaar is in het Eise Eisinga Planetarium in Franeker. Zelf woon ik in Voorburg, zo’n tweehonderd kilometer verderop, met mijn vrouw en twee tienerzoons. Ik volgde opleidingen op het gebied van internationale economische betrekkingen en bedrijfskunde en ben afgestudeerd als controller voor de publieke sector. Regelmatig doe ik aanvullende opleidingen en trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van politicologie en corporate antropologie. Ook vervul(de) ik verschillende bestuurs- en toezichtfuncties.

Tijdens een lang vast dienstverband bij een grote onderwijsinstelling leerde ik veel over bedrijfsvoering, de onderwijscultuur en de dynamiek tussen centraal en decentraal organiseren. Vanaf 2013 werk ik zelfstandig als interim-manager en bied ik tijdelijke ondersteuning bij financieel beheer, planning & control, bedrijfsvoeringprocessen en procesverbetering op bestuurlijk, strategisch en tactisch niveau. Ook maak ik bedrijfsanalyses en verbeterplannen. Als vervangend en tijdelijk directeur, manager en (concern-)controller heb ik inmiddels succesvol reorganisaties, transities en verbeterprocessen geleid bij diverse grote onderwijsorganisaties.De juiste kleur op het juiste moment Voor wie bekend is met de kleurentheorie van Léon de Caluwé: ik ben van nature een blauwdrukdenker en heb me door de jaren heen ontwikkeld tot vooral een ‘witte veranderaar’. In de praktijk betekent dit dat ik me richt naar het project, naar wat het beste is voor de organisatie en naar de betrokken mensen. Hierop pas ik mijn denkwijze, werkwijze en benadering aan. Indien nodig schakel ik naar geel, groen, blauw of rood.

Lees hier meer over het kleurenmodel van De Caluwé.

Bekijk mijn portfolio aan opdrachtgevers

Mijn opdrachtgevers bevinden zich vooral in het onderwijs en in de publieke sector:

Wil je meer weten over mijn achtergrond en ervaring?

Bekijk mijn opleiding en ervaring op LinkedIn.

Neem direct contact met mij op